... wat bedoelt ‘ie eigenlijk?
... kan dat niet wat eenvoudiger verteld worden? ... ingewikkelde taal in eenvoudige woorden! ... een beetje hulp is erg welkom :-)


123JD_AdresBlock


TESTAMENT

U bepaalt WIE er WAT krijgt na uw overlijden en HOE uw nalatenschap afgehandeld wordt

Indien u géén testament maakt, is DE NEDERLANDSE WET van toepassing en heeft u zelf helemaal geen inspraak in WIE er van u erft.

Het testament is een document waarin u niet alleen vastlegt WIE er van u erft, maar ook WAT iemand van u krijgt en HOE iemand het krijgt.

COMPLEXE MATERIE
Sommige mensen hebben wel al een testament, maar weten niet goed wat er in staat. De juridische tekst in een testament is moeilijk leesbaar en bijna niet te begrijpen. Het betreft complexe materie.

BELASTINGBESPARENDE MAATREGELEN
Wat veel mensen niet weten, is dat in een testament ook maatregelen opgenomen kunnen worden om belasting te besparen. De belastingbesparing is niet alleen voor uw partner maar ook al voor de volgende generatie(s). In een vrijblijvend gesprek kunnen we kijken en berekenen hoeveel erfbelasting u zou kunnen besparen.

EXECUTEUR BENOEMEN
Het is aan te bevelen om in ieder geval een executeur te benoemen, dè aangewezen persoon die alles voor u mag regelen en uw nalatenschap gaat afwikkelen. Ook de aangifte voor de erfbelasting wordt door de executeur verzorgd. Wie wijst u aan?

MAATWERK
Het samenstellen van een testament echt maatwerk, ieders situatie is immers anders. In welke levensfase zit u? Wat zijn uw wensen? Wat zegt uw gevoel? Er zijn heel veel mogelijkheden. Wilt u ‘de koude kant uitsluiten? Wilt u er voor zorgen dat uw spaargeld straks naar uw kinderen gaat in plaats van naar een zorginstelling?

SECOND OPINION
Heeft u al een testament?
Zullen we samen eens naar uw huidige testament kijken?